fbpx

Den viktiga leken!

Alltså, jag har inte förstått vikten av att leka med min hund förrän nu! Att leken är en viktig del av träningen. Att det är i leken vi bygger upp vår relation och förtroende för varandra.

Jag har varit så koncentrerad på att träna lydnad med Arma att jag glömt bort att leka och på så sätt ställt för höga krav på henne.

När jag fokuserat för mycket på lydnad och träning har jag märkt att hon blir lite osäker  när jag i vardagen gett henne enkla instruktioner.

Balans

När jag förstod att balansen mellan samarbete, bestämmande och trygghet (som du kan läsa mer om i boken Bra relation av Kenth Svartbergh) var felfördelad började jag leka mer. Vi leker utan krav. Vi har bara roligt tillsammans. Vi jagar varandra i trädgården eller springer efter samma pinne!

img_0981

Ganska snabbt märkte jag en förändring hos Arma. Hon har blivit tryggare och nu när vår relation är starkare är det också lättare att ställa krav på henne utan att hon blir osäker.

Så mitt tips är att leka! Leka utan krav och förväntningar! Leka bara för att det är roligt!

Vad brukar du leka med din hund? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

img_0965

 

3 comments

  1. Pingback: Bästa träningstipsen · Ute med hunden

  2. Annelie - Svara

    Att leka med sin hund är grunden till en bra relation som ger trygghet , samarbete och bestämmande. Att leka in moment ger både hund o förare självförtroende , om hunden är osäker kan man leka , är hunden arg kan man leka, är hunden stressad kan man leka. Ja, mer lek med hunden!

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *