fbpx

Kärleken var ögonblicklig

Vi var ganska nervösa, jag och min dotter, när vi åkte ut till Glitzerns kennel för att titta på de små schäfervalparna. Hur skulle det vara om jag faktiskt följde min dröm och köpte en? Skulle uppfödaren Annelie ens vilja sälja en så fin hund till en så ovan hundägare som jag?

När vi kom in i den lilla stugan omslöts vi direkt av värme, doften av nybryggt kaffe och nybakad sockerkaka. De små valparna lekte i sin lilla inhägnade del av köket.  Loise plockade upp en av de små, den hade en svart fläck på kinden. Plötsligt kändes det som en skyddande bubbla slöt sig om oss.

Jag kände hur Loise slappnade av och blev alldeles varm i kroppen. Med den lilla valpen i knät fick inte smärtan lika stort utrymme, och sorgen som jag skrivit om här suddades ut av  hundpussar, viftande svansar och värmen ifrån en sovande hundvalp.

Kärleken till den lilla valpen var ögonblicklig och för första gången på länge kunde jag andas ut!

Annelie svarade tålmodigt på alla min frågor, stora som små. Hon bäddade in mig i trygghet med all sin kunskap och erfarenhet och förklarade att hon lämnar inte sina valpköpare ensamma, hon finns alltid tillgänglig för att rådfråga, vilket hon i efterhand har bevisat i handling flera gånger om.

Där, i den lilla stugan på landet kunde inte sorgen nå mig. Där och då öppnade sig en ny värld och jag började se på livet med nya ögon. Än idag fylls jag av lugn när jag åker dit.

När vi några veckor senare skulle hämta hem vår valp undrade vi vilken vi skulle få med oss. Annelie väntade nämligen in i det sista med att bestämma vilken ägare som passade bäst för vilken valp. Och när vi kom hem och började gosade med Arma såg vi att hon hade en svart fläck på kinden!

(De har ett väldigt speciellt band mellan sig de här två tjejerna!)
IMG_7306

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *