fbpx

Hundmöten i vänstervarv

Så bra! Jag fick ett så bra tips ifrån en läsare om hur hon tränar sina hundar vid hundmöten. Ja, inte bara hundmöten, det kan också vara att gå nära saker som är läskiga, tex hästar. Jag älskar när jag får in den här typen av tips, direkt ifrån verkligheten.

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har provat det än, men det låter så himla logiskt och klokt så jag måste ändå dela med mig av det.

Du har hunden på din vänstra sida. När du kommer till något som du vet att hunden kommer reagerar på som tex en annan hund eller hästar i en hage så viker du av och går i en cirkel åt vänster.

När du går i en cirkel åt vänster så kommer ju du emellan hunden och det som är läskigt. Dessutom måste hunden hålla mer koll på dig än den andra hunden för att ni inte ska krocka. Du tar alltså fokus ifrån det som stör eller är läskigt genom att ”tvinga” hunden att hålla koll på dig.

Man kan börja att göra detta på långt avstånd och sedan med tiden klara av att gå närmare och närmare det som är läskigt.

Kom bara ihåg att du måste vika av åt vänster INNAN hunden reagerar på den andra hunden eller vad det nu är som stör. Annars är det för sent och då kan ni direkt vända och gå därifrån.

Vad tror du, kan det funka? Tyck gärna till i kommentarsfältet!

 

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *