fbpx

VALPTRÄNING – När lek blir träning

Det absolut bästa sättet att börja valpens träning på är genom leken. När ni leker tillsammans lär ni känna varandra, ni lär er hur ni ska kommunicera med varandra och genom leken bygger ni en stark relation.

Kom bara ihåg att det ska vara roligt, för båda. Lek tex. inte så tufft att valpen blir rädd utan var lyhörd och se vad som funkar.

Här kommer en lek som lägger grunden till otroligt många olika moment framöver. Både att kampa, släppa och komma tillbaka är moment som genom den här leken växer fram.

1.Börja med att låta hunden vänja sig vid leksaken för att sedan bita och kampa.

2. Bli sedan helt stilla med leksaken, då brukar de flesta valpar släppa den eftersom att den inte längre är rolig.

3. Börja direkt att kampa och leka igen, eller kasta iväg den så att valpen får hämta den.

4. Kasta inte iväg leksaken så långt de första gångerna och hjälp valpen att komma tillbaka med den. Snart förstår valpen att leken fortsätter hos dig.

Kom bara ihåg att valpar snabbt blir trött, så lek bara korta stunder (några minuter) och sluta när det är som roligast. Då har valpen en positiv minnesbild av leken med sig till nästa tillfälle.

Vill du lära dig mer om hur du genom leken kan bygga en stark relation med din valp och samtidigt lägga grunden för kommande träning som tex. antijakt och inkallning så rekommenderar vi kursen ”Den viktiga leken”

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *