fbpx

Så lär du hunden sitt fint!

Sitt fint, eller att sitta som en kanin är ett tricks som många undrar hur man lär hunden.

På filmen ser ni Jenny med 6 månaders valpen Charlie när han för första gången tränar på sitt fint.

De utgår ifrån sitt, sedan visar Jenny vägen med en godis över huvudet på Charlie så att han måste sträcka på sig för att han ska få tag i den.

Eftersom det är lite svårt att hålla balansen hjälper Jenny till genom att hålla i Charlies tassar. I takt med att Charlie blir mer och mer säker på hur övningen ser ut kommer Jenny att successivt kunna minska hur mycket hon hjälper honom.

Genom att hålla godisen nära nosen minskar risken att Charlie hoppar upp för att ta den istället för att liksom sträcka sig upp. Rumpan ska ju vara kvar i backen.

Så fort han gör ett lite steg i rätt riktning ger Jenny honom ett rättord och sedan belönar hon honom.

Vi strävar inte efter perfektion i det här läget. Det är mycket som ska falla på plats för den lilla valpen, inte minst att alla muskler ska lära sig att jobba på ett nytt sätt. Vi belönar alla små steg i rätt riktning. Sakta men säkert kommer det att bli ett perfekt sitt fint!!

Kom bara ihåg att valpar snabbt blir trötta, så träna bara korta stunder (några minuter) och sluta när det är som roligast. Då har valpen en positiv minnesbild av träningen med sig till nästa tillfälle.

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *